Preliminärt släppdatum

Sony Xperia Z till Sverige i mars?

För några dagar sedan visade Sony upp sin nya toppmodell Xperia Z på CES 2013. Nu har de första uppgifterna kommit om när telefonen kan tänkas släppas i vårt avlånga land.

Publicerad Uppdaterad

Sonys nya kraftpaket Xperia Z  väckte snabbt intresse när den lanserades på teknikmässa CES 2013 tidigare i veckan. Den vattentåliga toppmodellen kan bland annat skryta med en fyrkärnig processor, HDR-video - och en högupplöst 1080p-skärm på fem tum. Mobils utsände Daniel Hessel har klämt på Xperia Z i Las Vegas, och skriver bland annat att skärmen och upplösningen är i en klass för sig.

Släpps preliminärt vecka 10

På onsdagen kom de första uppgifterna från operatörerna om när telefonen kan tänkas finnas tillgänglig på den svenska marknaden. Det är Telia som skriver i en bloggpost att Xperia Z preliminärt ska släppas under vecka 10, vilket är den första veckan i mars månad.

Inofficiella prisuppgifter

Tidigare i dag onsdag dök det upp uppgifter från Prisjakts index, som avslöjar att Sony Xperia Z kan få en prislapp på 6 295 kronor. 

När Mobil.se var i kontakt med Telia kunde de varken bekräfta eller dementera prisuppgifterna från Prisjakt, men säger att deras pris på telefonen kommer att offentligöras inom en snar framtid. 

[Uppdatering, torsdag 10 januari]: Operatören Telenor svarar i ett mejl till Mobil.se att man kommer att få in telefonen i slutet av Q1 2013, vilket är i slutet av mars.

Tre skriver i en kommentar att man testar Sony Xperia Z just nu, men vill inte nämna något släppdatum för telefonen. Det samma gäller Telenor.

Telia, Tre och Telenor meddelar dessutom att man inom kort kommer att börja ta in förhandsbeställningar på Sony Xperia Z.

Mobil.se har varit i kontakt med Tele2, men i nuläget kan operatören inte säga någonting om - och i så fall när - Sony Xperia Z kommer att finnas tillgänglig för deras kunder.

Källa