Premier för premium

Spotify ger betalande kunder exklusiv musik

Gratisanvändare av Spotify kommer snart inte att kunna lyssna på hela utbudet.

Publicerad:

20 mar 2017 - 11:00

Uppdaterad:

20 mar 2017 - 11:05

Det är Financial Times som berättar att Spotify mer eller mindre är klara med ett nytt avtal mot skivbolagen. Främst handlar det om vissa artister, album och låtar, som framöver bara kommer att finnas tillgängliga för betalande kunder.

Tidigare har även gratisanvändare av Spotify kunnat ta del av tjänstens hela musikbibliotek, samtidigt som de bland annat fått ett begränsat antal låtbyten per dag och fått lyssna på reklam. Nu verkar det alltså som att det läggs till ytterligare morötter för att locka användare till den betalande sidan.

Anledningen sägs i grunden vara att skivbolagen inte varit nöjda med att deras musik strömmats “gratis” via tjänsten och att det nya avtalet mer eller mindre ska ha varit en nödvändighet för att Spotify ens ska få tillgång till viss musik. Exakt hur det hela kommer att vara upplagt återstår dock att se. Antingen är vissa artister, album och låtar helt låsta till Spotify Premium, eller så är de tidsexklusiva för betalande användare. I dagsläget finns ingen information om när förändringarna kan träda i kraft. Framöver lär det även bli mer tydligt vilka artister eller skivbolag det kan röra sig om.

.

.

 

.