Annons

På WWDC

Spotify kan komma till Apple Watch i juni

En av nyheterna som Apple sägs visa upp på utvecklarkonferensen WWDC i juni är Spotify-stöd i Apple Watch.

Publicerad Uppdaterad

Ryktet om en Spotify-app till Apple Watch kommer från en källa till MacRumours som ska ha varit med om att utveckla appen. Appen ska användas av Apple för att demonstrera deras Streamkit, som ska göra det möjligt för tredjepartsappar att skicka notifieringar till LTE-versionen av Apple Watch utan att gå via mobilen.

Nu är det ju inte främst notifieringar man vill ha från en Spotify-app. Apple Watch har profilerat sig som en sportklocka, och en av de funktioner man vill ha av en sådan för att kunna lämna mobilen hemma när man är ute på löprunda är möjligheten att streama musik. De flesta laddar ju inte längre ner MP3-filer.

I dag kan man ladda ner spellistor och lyssna offline på Apple Watch, med ett Apple Music-abonnemang. För Spotify i klockan behöver du däremot en Samsung Gear. Apple Music har seglat upp som Spotifys farligaste konkurrent, och möjligheten att få musik i sin Apple Watch är förstås något som skulle få folk att välja Apples musiktjänst framför Spotify. Därför är det självklart att Spotify vill in i Apple Watch, men det är inte lika självklart att Apple är intresserade av att hjälpa dem med det.

Det är alltså inte självklart att en Spotify-app i Apple Watch möjliggör att streama musik från klockan, men vi hoppas ändå på det. Den 4 - 8 juni går WWDC av stapeln, och då lär vi få veta mer om det.

Källa