Användare irriterade

Störande reklam på HTC-tangentbord ska åtgärdas

Efter att flera HTC-användare beklagat sig över att det populära tangentbordet TouchPal plötsligt besudlats med diverse annonser, säger HTC nu att det hela är ett misstag och att man kommer att åtgärda saken.

Publicerad:

17 jul 2017 - 15:12

Uppdaterad:

17 jul 2017 - 15:12

Det finns irriterande annonser och så finns det irriterande annonser. Att en annons dyker upp när man sitter och ska skriva in någonting med tangentbordet på sin smartphone får nog klassas som extra irriterande, något som flera HTC-användare nu kan vittna om. Det populära tangentbordet Touchpal har nämligen börjat visa annonser alldeles ovanför själva tangentbordsytan, något som gör att en stor del av den redan begränsade bakgrundsarean av skärmen täcks av kommersiella budskap. Problemen har enbart drabbat användare som kör gratisversionen av Touchpal, men enligt HTC så beror det hela på ett fel som man nu lovar att rätta till. 

Lätt att åtgärda

För den som är någorlunda bevandrad i hur man byter tangentbord är det hela förstås enkelt åtgärdat, då man kan skaffa ett alternativt tangentbord som exempelvis Gboard, men många användare vet inte hur man gör och dessutom är Touchpal det förvalda tangentbordet på enheterna, vilket gör det hela lite extra påträngande. HTC hävdar att man kommer att försöka råda bot på problemet så snabbt det bara går. 

.

.

 

.