Nytt i chatt-appen

Stor uppdatering av Google Hangouts

Släpps idag i Google Play Store.

Publicerad Uppdaterad

Ios-versionen av Googles chattprogram har länge haft fler funktioner än Android-versionen, men idag blir det ändring på den saken när appen för Android återigen får ett försprång. Bland de funktioner som kommer i den stora uppdatering som släpps idag finns bland annat smarta funktioner som att Hangouts själv kan föreslå att du skickar din position när din chattpartner frågar var du är. Oklart dock om detta fungerar när man skriver på svenska.

Bland de övriga funktioner som idag släpps till Hangouts för Android finns en hel rad olika stickers man ska kunna skicka till varandra, videosamtal ska man kunna krydda med olika filter, och Rhett Robinson på Google som utlovar alla dessa nya funktioner i ett inlägg på sin Google Plus-sida skriver även att nya Hangouts ska göra det enklare att hitta dina kompisar genom att matcha telefonnummer mot användarnamn på Hangouts.

En ytterligare funktion är att du nu ska kunna se när en användare senast var aktiv på Hangouts för att slippa skriva och fråga ”är du där?”.

Nya Hangouts släpps enligt informationen ”inom ett par timmar så det finns troligen tillgängligt redan när du läser detta. Appen laddar du då ner här.

Motsvarande funktioner ska enligt samma källa inom kort även komma till Ios-versionen av Hangouts.