https://www.mobil.se/nyheter/stora-teknikmassan-ger-besked-ifa-2020-i-berlin-genomfors-trots-allt
568655
Nyheter
falskt
Trots Corona, men med begränsat antal besökare

Stora teknikmässan ger besked: IFA 2020 i Berlin genomförs trots allt

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2020-05-19_kl._13.03.57.png?itok=DFgsYgJp', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2020-05-19_kl._13.03.57.png?itok=z06Ljf3J', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2020-05-19_kl._13.03.57.png', w: 2000, h: 1092, title: ' ' },]
IFA har beslutat att genomföra sin mässa på plats i Berlin med besökare från hela världen.

Tidigare i år meddelade IFA-mässan att man ställer in årets mässa som vi känner den, men att man hade ett nytt koncept under utveckling. Idag presenterades huvuddragen i det nya konceptet vid en onlinebaserad presentation. 

Bjuder in till fysisk mässa i Berlin

Arrangörerna bakom IFA meddelade att det blir en fysisk mässa där människor kan mötas fysiskt i Berlin. Mässan genomförs i september, men kommer inte som vanligt att vara öppen för privatpersoner. Istället begränsas antalet besökare kraftigt.

Ska tillgodose målgruppernas behov

IFA arrangeras framförallt för att tillverkare av teknikprodukter ska få en arena att visa upp sina nyheter på. Dessutom ska återförsäljare och journalister kunna ta del av nyheterna och därför delas IFA 2020 upp i fyra separata event, varje med ett tak på max 1000 besökare.

h

Tyska myndigheter har enligt IFA-arrangörerna redogjort för att event med upp till 5000 besökare är okej i september, men IFA säger själva att de sätter gränsen till 1000 personer per event. Dessutom kommer man att göra flera åtgärder för att minska trängsel samtidigt som besökare ska få möjlighet att faktiskt mötas. Journalister kommer till exempel kunna ta del av presentationer på två scener istället för att gå runt till olika utställare. Förutom besökare på plats säger IFA-arrangörerna även att de ska göra presentationer tillgängligt även för personer som inte har möjlighet att vara på plats.

h

Först ut att bekräfta sin medverkan är chefen för Qualcomm och fler ska tillkomma. Bland de utställare som redan tackat ja finns förutom Qualcomm även Huawei, Sennheiser och Fitbit. På IFA brukar traditionellt Sony presentera nya telefoner, Huawei brukar släppa sitt nya chipset som senare kommer i nästa flaggskeppsmobil och en rad andra tillverkare som Motorola, Nokia, Microsoft och många tillbehörstillverkare med hörlurar, högtalare och annat har de senaste åren lanserat på IFA. Vad vi kan vänta oss för lanseringar under årets annorlunda mässa återstår att se. 

Ämnen