https://www.mobil.se/nyheter/surface-book-2-kan-bli-riktig-laptop-och-billigare
563094
Hybriddöd

Surface Book 2 kan bli riktig laptop - och billigare

Det verkar som om Microsoft har en del förändringar på gång med sin hybriddator.

Microsoft Surface Book var ingen dålig laptophybrid när vi testade den, om än inte direkt perfekt. Nu verkar det som om företaget har en del förändringar på gång till Surface Book 2.

Först och främst verkar en prislapp på upp till 40 000 kronor inte vara något som attraherar den stora massan av köpare. Någonstans i samband med att årets stora uppdatering av Windows 10 dyker upp sägs det att även Surface Book 2 ska komma ut på marknaden, med ett lägre pris som en av dess främsta nyheter. Exakt vad ett lägre pris innebär i praktiken återstår dock att se.

Ingen hybrid
En annan nyhet är att det denna gång sägs röra sig om en renodlad laptop. Möjligheten att ta loss skärmen för att antingen vända på den, eller för att köra den separat, ska enligt ryktet ha tagits bort. Anledningen sägs vara att funktionen skapade förvirring mellan Surface Book och den lite mer renodlade surfplattelösningen i Surface Pro. Den distinkta designlösningen för gångjärnet verkar dock bli kvar. Samma sak gäller pekskärmen och rimligen då även pennan. Förhoppningsvis sätter ett billigare pris inte käppar i hjulet för att inkludera Nvidias lite fräschare 1000-serie av grafikkort, till skillnad från den 900-serie som sitter i produkten idag.

Är ett billigare pris något som får dig att bli mer intresserad av Surface Book eller kommer den nya designen att sätta stopp för det intresset? Kommentarsfältet är ditt.

Relaterade artiklar