Mer från Alcatel

Tålig mobil och smartklocka för barn

Alcatel har släppt tåliga mobilen Go Play tillsammans med smartklockn Go Watch. Båda är tåliga, billiga och riktar sig till barn.

Publicerad Uppdaterad

Det är rätt så ovanliga produkter vi hittar i montern Alcatel Onetouch har på IFA mässan. Först en gigantisk surfplatta och sedan de här två, de färgglada och tåliga produkterna i den nya familjen Go.


Go Play är en Android med ett matt färgglatt skal och den går att få i flera olika färgkombinationer. På Alcatel säger dom att du ska gärna kan matcha färgen på telefonen med den på till exempel dina sneakers. Telefonen ska tåla både vatten, smuts och att tappas och är IP67-klassad. Det gör att du kan filma och ta bilder även under vatten med den bakre kameran som är på 8 megapixel eller selfiekameran på 5 megapixel. Utöver att gratisappar som Vine och Periscope är förinstallerade finns även en funktion som gör att du kan spela in vad som händer på skärmen. Det här kan du till opch med göra samtidigt som du spelar in dig själv. Tanken är att du kan spela ett spel, inkludera ditt eget ansikte i filmen för att visa dina reaktioner och sedan dela filmen på Youtube eller andra sociala medier. 

Go Play ska komma ut i butik under oktober i år och kostar 200 euro, motsvarande ungefär 2400 kronor.

Tålig klocka för yngre



Klockan i samma serie heter Go Watch och körs precis som Alcatels tidigare klocka på deras eget operativsystem. Det är alltså inte Android Wear. Utöver anpassningsbara urtavlor får jag när jag testar upp platta där ikonerna ligger i en rad som du kan svepa med fingret på för att se mer. Ett klick startar appen i fråga och klockan har stegräknare, pulsmätare en meny med ikoner för till exempel väder, alarm och träning. Det finns även en funktion där du ska kunna dela med dig av din sinnesstämning (baserat på puls, rörelsesensor) från klockan till sociala medier. Vill du anpassa utseendet går det att byta ut både armbandet och ramen på framsidan. Klockan Go Watch ska kosta 129 euro, motsvarande ungefär 1500 kronor inklusive moms och ska komma ut till försäljning i november.  Klockan är precis som telefonen vattentålig och laddas med micro-usb direkt i en kontakt på baksidan.