IFA: Tåligt gånger tre

Telefoner och första surfplattan från Cat

Cat S31 och S41 är två nya smartphones som får sällskap T20 som är Cats första tåliga surfplatta.

Publicerad:

1 sep 2017 - 13:43

Uppdaterad:

1 sep 2017 - 13:46

Flera intressanta funktioner ryms i de nya produkterna. S31 och S41 är båda lite billigare modeller än senast lanserade Cat S60 med integrerad värmekamera, något som dessa två nya telefoner saknar. De ska istället vara tåliga telefoner med en lite lägre prislapp. De har dock andra saker att erbjuda. Framförallt S41 har ett väl tilltaget batteri på 5000 mAh som dessutom kan användas som en powerbank, vilket vi får testa på plats.

Cat S31 till vänster och Cat S41 till höger

Cat S31 till vänster och Cat S41 till höger

Med i kartongen följer en kabel som du ansluter till telefonen och sedan till den enhet du vill ladda. I inställningarna i Cat S41 kan du sedan välja hur mycket av telefonens batterikraft som du vill spara och hur mycket du kan tänka dig att dela med dig av till den anslutna enheten. Välj till exempel 50 Procent så slutar Cat S41 att ladda den anslutna enheten när batterikapaciteten nått just 50.

Cat S41 batteridelning

Cat S41 batteridelning

Båda telefonerna är baserade på Android, men Cats första surfplatta T20 som vi också får titta på kör Windows 10. Som telefonerna är plattan stöt- och vattentålig och anledningen till att man släpper en platta nu får vi höra är att man såg en lucka på marknaden. Det finns sedan tidigare tåliga surfplattor från till exempel Panasonic, men de kan kosta uppåt 20 000 medan Cats platta kostar knappt hälften så mycket.

.

.

 

.