https://www.mobil.se/nyheter/tile-kan-nu-kopplas-till-google-assistent
568211
Nyheter
Hitta dina prylar

Tile kan nu kopplas till Google Assistent

Dina hittills fruktlösa försöka att ropa på saker du tappat bort kan nu komma att faktiskt hjälpa dig att hitta dem eftersom Tile nu kan kopplas samman med Google Assistent.

2012 lanserade Tile sina små bluetoothkopplade spårningsprylar. En liten bricka som kan fästas på saker du gärna förlägger eller försvinner i ditt hem på något retfullt sätt. Genom att de nu kan sammankopplas med Google Assistent blir det betydligt enklare att hitta sina borttappade prylar. Kopplingen sker genom att du kopplar sammans ditt Tile-konto i Google Home-appen. 

För att du lättare ska kunna hitta saker i ditt hem behövs ett gäng uppkopplade prylar som kan lokalisera din Tile. Genom att fråga ett Google Nest var din Tile är kan den antingen säga att den är nära till exempel en högtalare i vardagsrummet. Är prylen utanför ditt hem kan den ge närmsta adress. 

Det ryktas om att Apple håller på att släppa en liknande produkt och om det stämmer kan det nog ha varit en nödvändighet att Tile fick kopplingen till Google annars hade risken varit överhängande att de skulle blivit ifrånkörda.