https://www.mobil.se/nyheter/tips-tre-klockor-till-sommaren
565465
Nyheter
Sommartillbehör

Tips: Tre klockor till sommaren

Ska du på utlandsresa i sommar, komma i form, rusta upp sommarstugan eller bara hänga i stadens parker? Oavsett vilket har vi tips på mobiltillbehör.

Klockan klarar sig själv

Apple Watch behöver förmodligen ingen närmare introduktion vid det här laget. Den har kanske inte blivit var mans pryl, men de som använder den är överlag nöjda med att ha den som hjälpreda, i synnerhet till att hålla koll på vardagsmotionen.

Nu har även varianten med inbyggd uppkoppling mot mobilnätet hittat till Sverige via operatören Tre. Anledningen att den är kopplad till en operatör är att den har ett virtuellt SIM-kort, så kallat ESIM, som måste konfigureras av operatören.

Med egen uppkoppling mot mobilnätet kan klockan fungera helt på egen hand utan tillhörande Iphone. Du kan ge dig ut i löpspåret och lyssna på strömmad musik, navigera med kartor eller till och med ringa samtal, så länge du är medveten om att du tömmer batteriet på en dryg timme vid telefonsamtal.

Namn: Apple Watch LTE
Typ: Klocka med egen mobiluppkoppling
Batteritid: 18 timmar
Pris: Från 4500 kr och uppåt

Prisvärd träningshjälp

När det kommer till aktivitetsarmband är Fitbit erkänt bra på att kombinera värdefulla data med vardagsmotion, träningspass, sömn och puls samt förvånansvärt lång batteritid. Deras första riktiga träningsklocka kändes lite för stor och kantig och kanske lite för dyr i förhållande till vad man fick utöver aktivitetsarmbanden.

Därför känns Fitbit Versa helt rätt. Den är mindre och smidigare och har en prislapp en bra bit under Apple Watch, och det enda man egentligen går miste om jämfört med den dyrare modellen är inbyggd GPS för att hålla reda på motionspass när mobilen inte är med. Med en batteritid på drygt fyra dagar kan du använda den även för att mäta din sömn, inklusive hur stor del av sömnen som var djupsömn eller REM-sömn. Klockan mäter också automatiskt hur aktiv du varit under dagen och påminner dig om du har rört dig för lite.

Namn: Fitbit Versa
Typ: Sport- och motionsklocka
Batteritid: 4 dagar
Pris: Från 2000 kr

Träningsklocka för vanligt folk

Garmin är förmodligen det populäraste märket för de som verkligen går seriöst in för att logga sin träning. För folk som inte identifierar sig med elitmotionärer kan de dock verka lite avskräckande stora och klumpiga. Dock inte Garmin Vivoactive 3, som snarare lägger sig nära konkurrenterna från Apple och Fitbit i storlek och pris.

Klockan har en snygg och rätt diskret design, med en skärm som kan kännas lite urvattnad men har fördelen att den alltid är på. Batteritiden är långt bättre än Apples, och det är inget fel på funktionerna, från träningsmätningen till pulsmätaren som även håller koll på stressnivån. Har du rätt bank kan du även använda klockan att betala med. Den senaste utgåvan Garmin Vivoactive 3 Music har dessutom stöd för att lyssna på musik offline så att du kan lämna mobilen hemma när du ska ut och springa. Mindre svagheter är att funktionerna för notifieringar och att hjälpa dig att röra på dig regelbundet är lite trubbiga.

Namn: Garmin Vivoactive 3 Music
Typ: Sport- och motionsklocka
Batteritid: 7 dagar
Pris: Från 3500 kr

Sommartillbehör 2018

Ämnen