Olika funktioner beroende på klocktillverkare

Trots Google och Samsung: Wear OS 3 har stöd även för Iphone

Samsung var först ut och fick förtur till nya Wear OS. Näst på tur var Google med Pixel Watch och ingen av dessa två låter dig med Iphone använda klockorna. Det finns det dock andra tillverkare som gör.

Publicerad Uppdaterad

När Samsung gick över från sitt tidigare klocksystem Tizen till det Wear OS man samutvecklade med Google dumpade man samtidigt stödet för användare som ville använda klockan tillsammans med en Iphone. Nu var det Android-telefon som gällde och till och med specifikt en Samsung-mobil om man ville ha tillgång till alla funktioner, till exempel EKG-mätning.

Google gjorde samma val med Pixel Watch. Det är Googles första egna smartklocka, men trots att tidigare Wear OS och innan dess Android Wear fungerade med både Iphone och Android så gjorde nu Google valet att Pixel Watch bara ska fungera med Android-telefoner.

Andra tillverkare, visar det sig nu, har dock gjort andra val och när Fossil uppdaterade flera av sina klockor nyligen behöll man stödet för Ios-användare. Troligen gäller detsamma för Mobvoi Ticwatch-enheter framöver.

Rapporter om Fossils uppdatering skvallrar dock om att funktioner som finns i Googles och Samsungs klockor saknas och att Ios-användare drabbas särskilt eftersom de inte får tillgång till varken Google Wallet eller Google Maps i klockan.