Vill inte diskutera saken med Kina

Trump: Huawei-embargot är inte förhandlingsbart

USA:s president Donald Trump har tidigare sagt sig vara villig att diskutera embargot mot Huawei, men gör nu en helomvändning i frågan.

Publicerad Uppdaterad

Det är i samband med en presskonferens som den amerikanske presidenten Donald Trump nu har låtit meddela att han inte kommer att diskutera Huawei i samtalen med Kina kring det handelskrig som rasar mellan de två stormakterna. Trump har tidigare uppgivit att han varit villig att hitta en lösning för Huawei, en punkt som nu tydligen blivit föremål för en kovändning. ”Det handlar om nationell säkerhet. Huawei är ett stort orosmoln för vår militär och våra säkerhetstjänster, och vi kommer inte att göra affärer med Huawei. Vi får se vad som händer med Kina, men Huawei är inte en aktör vi kommer att diskutera eller som vi vill prata om just nu” sade Trump.

Mot bakgrund av det uttalandet är det nu mycket osannolikt att Huawei skulle kunna hitta en lösning rörande sina kommande telefoner i Mate 30-serien i tid till lanseringen. Det har cirkulerat rykten om att Huawei eventuellt kan komma att offentliggöra telefonerna utan att ge dem ett releasedatum i Europa. Att släppa Mate 30 i Europa utan en officiell version av Android och Googles alla tjänster skulle förstås vara mer eller mindre meningslöst. Offentliggörandet av de nya telefonerna är nu bara två veckor borta. 

Källa