https://www.mobil.se/nyheter/tva-av-tre-galaxy-s10-modeller-pastas-fa-trippelkamera-pa-bakstycket
565567
Rykten från Sydkorea

Två av tre Galaxy S10-modeller påstås få trippelkamera på bakstycket

Samsungs flaggskeppsenhet Galaxy S10 förväntas inte offentliggöras förrän i februari nästa år, och mycket kan därmed förstås fortfarande ändras. Men om man får tro färska rykten från källor i Sydkorea så kommer åtminstone två av de tre varianter som Samsung påstås ha på gång av telefonen att vara rustade med en trippelkameralösning à la Huawei P20 Pro på bakstycket.

Vad sägs om ett upplägg med en vidvinkelkamera samt en för telefoto, båda på 12 megapixlar? Kombinera sedan det med en 120-graders supervidvinkelkamera på 16 megapixlar och vi snackar om en riktigt intressant fotolösning. Och precis det är vad Galaxy S10 kan komma att få, om man får tro källor till den koreanska affärspublikationen The Bell. Åtminstone två av de tre varianter av Galaxy S10 som Samsung förväntas offentliggöra nästa år ska ha en trippelkameralösning på bakstycket, samt dubbla frontkameror. 

Oklar selfiefunktion

Det är lätt att förestålla sig mängder av potentiella fördelar med supervidvinkellinsen. Framför allt lär det rymmas en hel del på bilden utan att man behöver gå allt för långt ifrån motivet. Vad de två frontkamerorna har för syfte är däremot inte klarlagt, men det kan förstås handla om någon slags 3D-funktionalitet kopplad till ansiktsigenkänning. Med hela fem kameror kommer Samsungs Galaxy S10 därmed att matcha LG V40, som också påstås få fem kameror, fördelade enligt samma princip. Huruvida det är möjligt att åstadkomma en någorlunda human prislapp på en telefon med så många kameror återstår att se. Som alltid när det gäller obekräftade uppgifter bör man vara lite på sin vakt.