Android

Uppfällbart från LG till Europa

Tillverkaren vill fånga europeiska nostalgiker med sin nya uppfällbara telefon, LG Wine Smart.

Publicerad Uppdaterad

Uppfällbara telefoner med Android är lika sällsynta på den svenska mobilmarknaden som solen är under en svensk sommar. Senast vi såg något från den vikbara kategorin var med Doro Phoneeasy 632, men den hade inte Android och imponerade inte heller i test. LG ser dock ut att vilja ändra lite på utbudet med LG Wine Smart, en uppföljare till förra årets modell som först introducerades i Sydkorea.

Telefonen kör Android Lollipop 5.1.1 med en fyrkärnig processor på 1,1 GHz under skalet. För lagring finns här 4 GB utrymme och telefonen stödjer Micro SD-kort för de som behöver mer. Multitasking får hjälp av 1 gigabyte arbetsminne och telefonen stödjer både LTE och wifi. Telefonen kan dessutom kommunicera med andra enheter genom Bluetooth 4.1 och stödjer USB 2.0. Hela paketet hålls vid liv av ett batteri på 1 700 mAh och all hårdvara väger totalt 143 gram. Måtten är 117.7 x 58.7 x 16.6 millimeter.

Knappsatsen med nummer är tre knappar bred och fyra knappar hög. Förutom de knapparna finns också genvägar till kameran, kontaktlistan, textmeddelanden och samtal. Här finns också kapacitiva knappar som man inte säger något om men borde ersätta knapparna för Tillbaka, Hem och Meny. Tillverkaren har inkluderat Safety Care i telefonen, en app som automatiskt meddelar dina kontakter vid olika situationer. Appen kan till exempel skicka information om vart man befinner sig till utvalda kontakter när man precis har ringt ett ett nödnummer.

Susanne Persson, Nordic PR Manager, säger till Mobil att man tittar på att ta in den till Sverige men att vidare uppgifter kommer om och när det bestäms. Vilka operatörer som ska sälja telefonen och till vilket pris det blir ges vid det lokala släppet.

Källa