Annons

Får ett riktigt kraftfullt batteri

Uppföljaren till Redmi 7A släpps redan i september

Det har redan blivit dags för en ny telefon från Redmi, trots att det inte ens gått ett halvår sedan föregångaren släpptes.

Publicerad Uppdaterad

Det var så sent som i maj som Redmi – det vill säga Xiaomis dottervarumärke – släppte sin Redmi 7A. Men om man har en uppföljare klar, varför vänta? Redan nu i september är det således dags för Redmi 8A att visa upp sig, och det är en hel del som blivit mycket bättre på den nya telefonen. Inte minst så har den fått mer effektiv snabbladdning, förbättrade kameror (om än oklart exakt på vilket sätt) samt ett batteri på hela 5 000 mAh. Det senare lär innebära en rejäl skjuts för batteritiden jämfölrt med Redmi 7A, som hade ett batteri på 4 000 mAh. Telefonen kommer att he en sensorpanel och mycket smala skärmanter på tre av sidorna. 

Några närmare specifikationer har inte offentliggjorts ännu, men dokument som lämnats in till certifieringsmyndigheten TENAA visar att det handlar om en telefon med 6,2-tumsskärm och någon form av åttakärnig processor med en klockfrekvens på 2 GHz under skalet. Telefonen ska presenteras den 27 september i samband med ett event i Indien, och vilka marknader den blir aktuell för avslöjas sannolikt först då. 

Källa