Inget släpp nästa vecka

Uppgift: Android O försenat

Enligt förhandsuppgifterna skulle Google ha släppt den skarpa versionen av Android O nästa vecka, men om man får tro Android Central har systemversionen försenats.

Publicerad:

11 aug 2017 - 11:39

Uppdaterad:

11 aug 2017 - 11:39

Android O är inne på sin sista betaversion innan officiellt släpp, troligen med versionsnummer 8.0, troligen inte med tillnamnet O'boy. Med tidigare års tidtabeller som mall hade vi väntat oss officiell lansering i mitten av augusti, och det kanske Google också hade tänkt sig, men nu medddelar David Ruddock på Android Central via twitter att uppdateringen försenats, och att man inte har något datum för när den kan släppas.

Troligen rör det sig om mer eller mindre allvarliga buggar som identifierats med sista betan och som man måste lösa innan man har en färdig version av systemet.

Det finns egentligen ingen bra gissning på när Android kommer att O släppas. Googles nya pixeltelefoner väntas inte förrän i slutet av oktober, och så långt lär det knappast dröja innan vi får se Android O. Det finns inte heller någon särskild konferens som Google närvarar på som lämpar sig för lansering innan dess. Det troliga är att man helt enkelt en dag bara lägger ut en pressrelease och en skarp version till Pixel och Pixel XL samt koden för tredjepartstillverkare att börja arbeta med.

När den dagen infaller återstår alltså att se.

.

.

 

.