Firmware-filer avslöjar

Uppgift: Huaweimobil med Iphone X-"flärp" på gång

Är det någon designmässig aspekt av Iphone X som har kritiserats så är det den karaktäristiska ”flärpen” i skärmens överkant. Men trots det så tycks nu konkurrenten Huawei ha en telefon med just en sådan lösning på gång.

Publicerad Uppdaterad

Det finns i ärlighetens namn inget riktigt bra ord på svenska för den del av Iphone X som kallas för en notch på engelska. Vi får hålla oss till det aningen fula ordet flärp, helt enkelt. För den som mot all förmodan inte känner till flärpen så handlar det om en del i överkanten av den i övrigt nästan heltäckande skärmen som tas upp av kameror och sensorer. Vissa tycker att den är cool. Andra tycker att den är sanslöst ful. Vad Huawei tycker vet vi inte, men man anser tydligen inte att den är så hemsk att man inte kan tänka sig att göra likadant, i alla fall. Det visar nämligen firmware-filer som sajten Funky Huawei använt för att skapa en grafisk mall av en kommande enhet. 

Kan presenteras på MWC

Det är i nuläget oklart vad det handlar om för enhet, men att döma av dokumenten så har den en 6-tumsskärm med upplösningen 2 160 x 1 080 pixlar, ett Kirin 970-chippset och ett kodnamn som lyder ”P11”. Med tanke på skärmupplösningen och chippet så tycks det alltså röra sig nästa flaggskeppsenhet, och möjligen kan vi få veta mer om den i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari nästa år. 

Källa