Annons

Snabba puckar

Uppgift: Xperia XZ1 Compact i butik 10 september

Stämmer uppgifterna behöver man inte vänta länge på Sonys nya minimobil efter lansering.

Publicerad Uppdaterad

Sony har en lansering inför IFA-mässan i Berlin där man väntas visa upp bland annat en ny Compact-mobil, Xperia XZ1 Compact. Till skillnad från förra årets Xperia X Compact väntas denna årsmodell vara försedd med toppchipset och vara vattentät.

Nu kommer det uppgifter från forumet Esato, där många med insyn i Sonys mobilverksamhet traditionellt har funnits, att Sony siktar på en snabb lansering av den nya Compact-modellen. Sony är ju annars inte de som bangar för att visa upp en ny telefon tre månader innan säljstart, men denna gång vill man enligt uppgift hinna få ut telefonen på marknaden innan Apples lansering, och siktar därför på att börja sälja den 10 dagar efter lansering, det vill säga den 10 september. För smartphoneanvändare som tycker att mobilskärmarna är för stora är det ju just Sonys Compact-serie och Apples Iphone som är de främsta alternativen.

Intressant är också att kommenteraren nämner att namnet på telefonen ännu inte är spikat. Sony Xperia XZ1 Compact är onekligen inte ett särskilt bra namn, och vi ser gärna något mer snärtigt.

Telefonen på bilden ovan är Xperia X Compact.

Källa