https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-apple-har-dragit-igang-produktionen-av-airpower
566764
Nyheter
Följetongen kan närma sig sitt slut

Uppgifter: Apple har dragit igång produktionen av Airpower

Apples trådlösa laddningsmatta Airpower har blivit något av en techvärldens motsvarighet till Loch Ness-monstret. Och i den senaste vändan i turerna kring mattan, så påstås nu att Apple har dragit igång produktionen av den.

För den som eventuellt inte känner till Airpower, så presenterades laddningsmattan redan i samband med att Apple offentliggjorde Iphone X (samt Iphone 8 och 8 Plus). Det var med andra ord hösten 2017 som man stolt visade upp den nu mer mytomspunna produkten, som dels skulle vara kompatibel med alla Apple-enheter med stöd för trådlös laddning, dels medgav simultan laddning av flera olika enheter oavsett var på mattan de placerades. En klockren idé för den som till exempel har en Iphone X, en Apple Watch samt ett par Airpods med laddningsfodral. En yta, all laddning. Och sedan blev det helt tyst. 

Rykten om produktionsproblem

När vi fortfarande inte hört ett knyst om Airpower ett år senare, så började mer eller mindre tillförlitliga uppgifter cirkulera om vad som hade hänt. Det kom bland annat uppgifter om att Apple skulle ha stött på tekniska problem, som gjorde att man inte kunde leverera vad man lovat. När sedan Airpower försvann från Apples egna webbsidor och slutade omnämnas i olika sammanhang, så var vi nog många som trodde att Apple hade givit upp. Applekännaren och stjärnanalytikern Ming-Chi Kuo har däremot hävdat att produkten fortfarande är aktuell. 

Produktionen påstås vara igång

Och nu hävdar källor till affärspublikationen Wall Street Journal att Apple tidigare i år offciellt har godkänt produktionen av Airpower. WSJ skriver att Airpower mycket riktigt har försenats till följd av tekniska utmaningar. Om uppgifterna stämmer så lär det inte dröja innan vi får se en lansering av mattan, även om den som är skeptiskt till saken knappast kan klandras. Det har dock även förekommit referenser till mattan i koden till IOS 12.2, något som också pekar på att en lansering är nära förestående. Huruvida uppgifterna stämmer återstår förstås att se. 

Annons