https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-apple-har-tillverkat-alldeles-for-manga-iphone-x-enheter
565221
Lagret med osålda enheter växer

Uppgifter: Apple har tillverkat alldeles för många Iphone X-enheter

Enligt färska uppgifter från källor med insyn i saken så ska Apple sitta på ett mycket stort lager med osålda Iphone X-telefoner, något som innebär att man inte kommer att tillverka fler än 8 miljoner enheter under årets andra kvartal.

Det är källor till sajten The Fast Company som hävdar att Apple tycks ha överskattat efterfrågan på Iphone X rejält, något som även tidigare rykten och obekräftade uppgifter gjort gällande. Och visst, att lansera en telefon som i Sverige kostar upp till 11 495 kronor kan tyckas vara ett i många stycken överdrivet optimistiskt drag, även om Apple envist hävdat att telefonen säljer som förväntat. Men enligt källorna ska Apple nu ha valt att ”bara” tillverka 8 miljoner nya enheter under årets andra kvartal, detta då man måste sälja slut på det man har i lager.

Olika uppgifter

Det hela rimmar med det som flera analytiker redan hävdat, nämligen att Apple står i begrepp att fasa ut Iphone X, snarare än att fortsätta tillverka telefonen. Man slåss även mot en allmänt vikande smartphonemarknad, något som sannolikt gjort det lite extra svårt att sälja en rekorddyr telefon. Hur det verkligen ligger till med Iphone X-försäljningen kanske vi aldrig får svart på vitt på. Men Apple redovisar så snart som i morgon sin senaste kvartalsrapport, och med utgångspunkt från den lär saker sannolikt klarna en aning.