Påstås bli föremål för radikal omdesign

Uppgifter: Galaxy Note 10 kan bli helt knappfri

En Galaxy Note-telefon helt utan fysiska knappar. Ja, det är vad Samsung påstås överväga, om man får tro källor i Sydkorea.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs Galaxy Note 10 kan komma att få en design som avviker rätt rejält från tidigare telefoner i serien, om man får tro de uppgifter som källor till den koreanska affärspublikationen ET News nu kommer med. Enligt dem planerar Samsung nämligen att plocka bort samtliga fysiska knappar från enheten, vilket innebär att den skulle styras uteslutande med gester av olika slag. Enligt källorna så ska Samsung testa designen med en av sina telefoner i Galaxy A-serien för att utvärdera hur det hela tas emot. Samsung har tidigare klargjort att man kommer att lansera banbrytande nya lösningar i A-serien först, innan man går vidare till flaggskeppstelefonerna. 

Galaxy Note 10 sägs i övrigt få samma ultraljudsbaserade fingeravtryckssensor som Samsung lanserade med Galaxy S10-serien, och den sägs även få samma skärmtyp med ett kamerahål i ena övre hörnet. Andra rykten har gjort gällande att enheten får fyra kamerasensorer på bakstycket och att en 5G-version ska lanseras tillsammans med den ordinarie varianten. Om Samsung håller sig till samma lanseringsschema som tidigare år så lär vi ha facit i hand någon gång i augusti. 

Källa