Får nytt Kirin 990-chipp

Uppgifter: Mate 30 presenteras den 19 september

Huawei har fortfarande inte kommit med något officiellt presentationsdatum för sitt kommande flaggskepp Mate 30 Pro. Men färska uppgifter gör gällande att det är den 19 september som gäller.

Publicerad Uppdaterad

Det ska sägas på en gång att uppgifterna om ett offentliggörande av Mate 30 och Mate 30 Pro den 19 september kommer från den ryska sajten High-tech Mail.ru, vilket innebär att de bör tas med en nypa salt. Men man hänvisar i sin tur till att informationen ska komma direkt från Huaweis konsumentmjukvaruchef Dr Wang Chenglu, vilket förutsatt att det stämmer förstås är en tillförlitlig källa. Han ska även ha nämnt att de nya telefonerna kommer att vara rustade med Huaweis nya Kirin 990-chipp, något som går stick i stäv med tidigare rykten om ett mellansteg i form av ett Kirin 985-chipp. Offentliggörandet av telefonerna sägs ske någonstans i Europa. 

De uppgifter som sipprat ut om Mate 30 Pro (läs: den mest intressanta av telefonerna) är att den ska vara rustad med en 6,7-tums AMOLED-skärm med en bilduppdateringsfrekvens på 90 Hz, fingeravtrycksläsare under skärmglaset samt en klassisk sensorpanel. Vidare ska telefonen ha 55-wattsladdning och en trippelkameralösning på bakstycket med en sammanlagd upplösning på hela 88 megapixlar. Huruvida informationen stämmer får vi möjligen veta den 19 september. 

Källa