https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-mixed-reality-headset-fr-n-samsung-p-g-ng
564060
Nyheter
Sällar sig till datorjättarna

Uppgifter: Mixed Reality-headset från Samsung på gång

Flera stora datortillverkare har redan tagit fram hårdvara för Microsofts Windows Mixed Reality-plattform, och nu tycks även Samsung haka på med ett headset. Det tyder en färsk läcka på, åtminstone.

Microsofts plattform Windows Mixed Reality gick tidigare under namnet Windows Holographic, och den mest kända enheten som nyttjar plattformen är fortfarande Microsofts egna glasögon Hololens. Det handlar om en plattform där man använder augmented reality för att projicera holografiska virtuella objekt ovanpå verkligheten. På sistone har flera stora datortillverkare slutit upp bakom plattformen och utvecklat hårdvara för den. Och nu tycks även Samsung ha hakat på. 

Få detaljer kända

En läcka som visar headsetet väcker just nu en hel del uppmärksamhet, även om inte särskilt mycket är känt om enheten. Det framgår hur som helst att headsetet har stöd för Mixed Reality-plattformens handkontroller samt att det har integrerade hörlurar signerade AKG. Det är oklart när Samsung-headsetet ska släppas och vad det kommer att kosta. Men med lite tur lär vi få veta mer i samband med Microsofts Mixed Reality-event nästa vecka. De första headseten från tredjepartstillverkare ska börja säljas den 17 oktober.