Qualcomms nya chipset populärt

Uppgifter: Nokia-telefon med Snapdragon 710-chipp på gång i höst

Qualcomms nya chipset Snapdragon 710 tycks av allt att döma vara populärt bland tillverkarna. Både Google och HMD sägs ha nya enheter baserade på chippet på gång. Nokia-telefonen förväntas dyka upp redan till hösten.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomms nya mellansegments-chipp Snapdragon 710 kan bli en tämligen vanligen förekommande komponent i många mobiltelefoner framöver. Rykten har redan tididgare gjort gällande att Google har en ny Pixel-telefon på gång baserad på Snapdragon 710, och nu kommer uppgifter om att även HMD Global ska ha en ny Nokia-telefon på gång med samma chipset. Enligt de ännu obekräftade uppgifterna ska Nokia-telefonen kunna komma att presenteras redan i höst. Med tanke på att Nokia nyss höll ett lanseringsevent, så lär man möjligen välja IFA-mässan i Berlin i september som en lämplig arena för presentationen. 

Möjligen en ny sjua

Kodnamnet på enheten ska vara Phoenix, och möjligen handlar det om en ny version av Nokia 7, en enhet som idag har ett Snapdragon 660-chipp som på många sätt motsvarar 710. Men den nya varianten av telefonen skulle i så fall bland annat få en riktigt skjuts vad gäller grafikprestandan då 710 kommer med en Adreno-GPU som ska vara 35 procent snabbare än den grafikprocessor som sitter i Snapdragon 660. Uppgifterna om den nya telefonen kommer från den ofta välunderrättade techprofilen Roland Quandt.

Källa