https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-samsung-satsar-pa-konsumenter-over-40-ar-med-galaxy-f
566284
Nyheter
Dyr telefon kräver djupa fickor

Uppgifter: Samsung satsar på konsumenter över 40 år med Galaxy F

Färska uppgifter från koreanska The Bell gör gällande att Samsung hoppas på att ett lite äldre klientel ska lätta på lädret och köpa företagets smartphone med böjbar skärm.

Vi går onekligen ett oerhört intressant mobilår till mötes. Framför allt så ska det bli spännande att se huruvida konceptet med böjbara skärmar går hem eller inte. Vi vet i princip ingenting säkert om prissättningen så här långt, men att telefonerna blir dyra kan man räkna ut utan några större matematiska färdigheter, och om man får tro de rykten som cirkulerat så kan Samsungs Galaxy F komma att kosta uppemot hela 23 000 kronor i vissa länder. Ett sådant pris ställer förstås krav på att ringa in rätt målgrupp, och enligt den koreanska affärspublikationen The Bell så ska Samsung sätta sitt hopp till konsumenter på över 40 år. Exakt varför framgår inte, men att det skulle handla om något annat än att privatekonomin oftast ser lite bättre ut efter 40 än innan är mer eller mindre uteslutet. 

10 gånger fler S10 än F

Samsung ska enligt The Bell även vilja profilera sig mer som en ledande innovatör med Galaxy F, och dessutom ska telefonen spela en viktig roll i arbetet med att skapa en så kallad premium-image runt Samsung. Enligt tidigare uppgifter planerar Samsung att släppa en miljon Galaxy F-enheter till att börja med, vilket onekligen är en ganska blygsam siffra. Galaxy S10 ska jämförelsevis få en intial produktionsvolym på 10 miljoner enheter. Mycket står onekligen på spel för Samsung, som fått det allt tuffare i konkurrensen med framför allt de kinesiska tillverkarna under senare år. 

Annons