Origin

Vanlig klocka, smart armband

Origin gör i en Indiegogokampanj anspråk på att vara den första mekaniska smartklockan.

Publicerad Uppdaterad

En traditionell mekanisk klocka som ändå har stegräkning och appaviseringar från din smartphone. Det lovar Grayton, som nu dragit igång en Indiegogokampanj för sin mekaniska smartklocka Origin.

Egentligen är det inga konstigheter. Det rör sig om en vanlig klocka med ett smart armband. Det är en idé som vi sett förut, men det känns som tiden börjar bli mogen för det nu. Elektroniken har blivit tillräckligt liten och strömsnål för att den ska gå att väva in i ett armband i läder som då ändå ser ut som ett vanligt klockarmband.

Själva klockan är självuppdragande med glas som låter dig se kuggarna snurra inuti. Armbandet i sin tur räknar steg och har en vibrator för appaviseringar och tyst väckning om morgnarna, och synkar mot en app i mobilen, för de smarta funkitionerna har ju ingen egen display. Appen ska i sin tur kunna dela med sig av informationen till tjänster som Under Armour, Healthkit och Google Fit.

Som alltid med Indiegogo-kampanjer gäller det att ta när, eller ens om, med en dos salt, men känner du dig äventyrlig kostar klockan drygt 2000 kronor för den som är tidigt ute.

Grayton Origin - A mechanical watch with smart features from Grayton Watches on Vimeo.

Källa