Annons

Snabb ökning

Var femte svensk bokar resan med mobilen

Enligt siffror från researrangören Tui ökar andelen svenskar som bokar resan i mobilen snabbt.

Publicerad Uppdaterad

Reseföretaget Tui har sammanställt statistik över hur deras resor bokas, och kommit fram till att 19 procent av deras resor nu bokas genom mobilen. Lägger man till Ipad till det blir siffran 36 procent. Stockholmarna är de som helst bokar resa med mobilen, 28 procent för att vara exakt, medan bara 12 procent av Växjöborna gör det.

Siffran 19 procent är en ökning med 50 procent mot året innan och en fördubbling mot för två år sedan. Tittar man längre tillbaka i tiden bokades för 5 år sedan en stor andel av svenskarnas resor i resebutik. För snart två år stängde TUI sin sista fysiska butik och säljer nu nästan enbart resor via internet.

Svenskarna är också piggare på att använda mobilen än vad man är i våra nordiska grannländer. I Danmark använder 10 procent mobilen till att boka resor, Finland 12 procent och Norge 16 procent.

- Vi flyttar in mer och mer försäljning i mobilen eftersom våra kunder vill ha det så. Vår fokus är att skapa en så användarvänlig och snabb mobillösning som möjligt. Många använder vår app för att scrolla mellan olika resmål och drömma sig bort medan andra faktiskt bokar drömresan på bussen. Just nu ser vi mycket trafik till våra vinterdestinationer Thailand och Kanarieöarna säger Patrick Törn, försäljningschef TUI Sverige.