Router för sommarstugan och husvagnen

Vattentålig 4G-router att använda utomhus

Rut-750 är en vattentät 4G-router för utomhusplacering.

RUT-750 heter en nysläppt 4G-router för utomhusbruk.

Publicerad Uppdaterad

Med tanke på hur priserna för mobilt bredband har börjat skjuta i höjden, med en tydlig trend där en allt mindre datamängd ingår i allt dyrare abonnemang, så är det inte längre särskilt ekonomiskt gynnsamt att genom en router låta flera användare och enheter dela på en mobil uppkoppling. Datamängden som ingår i abonnemanget lär då nämligen gå åt försvinnande fort. Å andra sidan kan det vara rätt skönt att slippa behöva ha en 4G-dongel ansluten till den bärbara datorn för att kunna surfa med den via mobilnätet.

RUT-750 är namnet på en ny router från Induohome för att dela på en 4G-anslutning genom ett trådlöst nätverk. Det som utmärker routern är att den är byggd för utomhusbruk och att den ska tåla tåla vatten och regn. Genom stöd för PoE (Power over Ethernet) så fixas strömförsörjningen enkelt genom en vanlig nätverkskabel som ansluts till en särskild strömadapter för ändamålet. Till denna adapter går det även att ansluta fler trådburna nätverksenheter om så önskas.

4G-routern ska klara av samtliga 4G-band som används i Sverige och kan användas med alla operatörer. Hastigheterna som stöds anges till upp till 100 megabit per sekund nedströms och upp till 50 mbit per sekund uppströms. Om 4G-nätet fallerar kan routern även ansluta via 3G istället. En smart funktion för routern är dessutom att den går att få att starta om genom att du skickar ett sms till den.

Prislappen för den 4G-utrustade utomhusroutern RUT-750 går loss på 3 695 kronor.

Källa