https://www.mobil.se/nyheter/vattent-t-xperia-x-compact-men-inte-h-r
562207
Nyheter
Exklusiv variant

Vattentät Xperia X Compact - men inte här

Sony har lanserat en vattentät variant av Xperia X Compact, men du kan inte köpa den.

Den vattentäta Xperia X Compact är exklusiv för Japans största mobiloperatör, NTT Docomo, så även om du skulle lyckas få tag på ett exemplar lär den inte fungera i svenska mobilnät.

Utöver att den har IP-klass 68, vilket innebär att den har samma vattenskydd som Xperia XZ, och ytterligare en rosa färg ska specifikationerna i mobilen vara desamma, inklusive mått och vikt. Det väcker naturligtvis frågan varför inte vi också kan få en vattentät Xperia X Compact.

Enligt Sony har man sparat in på olika egenskaper för att få ner priset till runt 4000 kronor vid säljstart på Xperia X Compact, och även om vattentätningen i sig förmodligen inte är en stor extrakostnad säger man att det innebär en viss kostnad att ge garanti på vattenskador. Det finns gott om sätt en mobil kan bli vattenskadad på trots att den är vattentät. IP68-klassningen brukar till exempel innebära att mobilen tål trycket från vatten på en meters djup, men om man tappar mobilen i vattnet utsätts den för högre tryck än så av vattnets själva rörelse när mobilen faller i.

Skulle ni betala extra för att få mobilen vattentät, och i så fall hur mycket? Skriv och kommentera!

Källa

Relaterade artiklar