Trenden är nu ett faktum

Även Oppos nya flaggskepp tycks få ”flärp”

Ytterligare en stor smartphone-tillverkare hoppar nu på ”flärptåget” och gör som Apple, det vill säga förser en flaggskeppstelefon med en urgröpning i skärmens överkant. Den här gången är det kinesiska Oppo och den kommande telefonmodellen R15 Plus det handlar om.

Publicerad Uppdaterad

Det ska vara en ”flärp” i år. Det är alldeles uppenbart. Konceptet lanserades urspungligen av Essential, men det är efter Iphone X-lanseringen som tillverkarna på löpande band nu börjat förse sina enheter med en flärp avsedd för kameror och sensorer. Och nu sällar sig även den kinesiska jätten Oppo till gänget. Det framgår av en teaserbild på de nya flaggskeppen R15 och R15 Plus som man nu publicerat på det kinesiska sociala nätverket Weibo. 

Inte mycket mer är känt

Förutom den karaktäristiska flärpen så framgår det av bilderna att enheterna tycks få tämligen tunna skärmkanter, men i övrigt finns inte någon information alls. Det har inte heller cirkulerat några rykten om telefonmodellerna, annat än att de sannolikt kommer att begåvas med chipp från Qualcomms nya Snapdragon 700-serie. 

Källa