https://www.mobil.se/nyheter/ven-tele2-smyglanserar-fri-roaming-i-eu
563226
Nyheter
Går händelserna i förväg

Även Tele2 smyglanserar fri roaming i EU

Tele2 ser marknadsföringspotentialen i att göra något man ändå måste göra ett par månader i förtid.

EU har klubbat beslutet om att roamingavgifterna inom unionen försvinner den 15 juni, det vill säga om drygt två månader. Det betyder att det ska kosta lika mycket att ringa och surfa med ditt vanliga mobilabonnemang oavsett om du befinner dig hemma eller på Malta.

Det oundvikliga kan ju göras till marknadsföring, och därför slog Telia redan igår på fri roaming inom EU. Nu gör Tele2 något liknande. Ett erbjudande har gått ut till Tele2-kunder som erbjuds byta abonnemang till Fast pris 30 GB för 349 kr/mån, och får då som en del av abonnemanget möjlighet att redan nu ringa, skicka SMS/MMS och använda 9 GB av datamängden utan extra kostnad när de reser i EU. De som tecknar sig innan den 31 maj får dessutom en extra surfpott på 100 GB som gäller i Sverige under ett helt år.

Att byta abonnemang för att få fri roaming ett par månader i förtid kanske inte låter så hett, men har du en Europaresa planerad just de närmsta månaderna kan erbjudandet vara en bra deal, åtminstone om du ändå är intresserad av de erbjudna datamängderna.

Källa

Ämnen