Överlevde nätt och jämt sommaren

Verizon lägger ned sin smartwatch efter bara fyra månader

Upp som en sol i maj och ned som en pannkaka i september. Det blev facit för den amerikanska teleoperatören Verizons smartwatch Wear24.

Publicerad:

26 sep 2017 - 09:22

Uppdaterad:

26 sep 2017 - 09:22

Smartwatch-enheten Wear24 kan vara en av de mest kortlivade konsumentelektronikprodukterna i världshistorien. Det är den amerikanska teleoperatören Verizons egna Android Wear-baserade produkt som nu går i graven bara fyra månader efter att den lanserades. Varför man valt att lägga ned den är oklart, men sannolikt föll den helt enkelt inte kunderna i smaken. 

Dåliga recensioner

Wear24 lanserades i maj till ett pris på motsvarande cirka 2 200 kronor och hade hyfsat intressanta specifikationer. Det handlar om en enhet med Android Wear 2, LTE-stöd, 1,4-tums AMOLED-skärm och batteri på 450 mAh. Men nu landar man på en supportsida om man försöker köpa enheten.  Wear24 mottogs inte särskilt väl när den släpptes och fick tämligen dåliga recensioner. Framför allt slog techmedia ned på att klockan var alldeles för dyr och att det finns bättre alternativ i segmentet. Att wearable tech i största allmänhet är ett tufft segment just nu lär sannolikt ha bidragit till nedläggningen. 

.

.

 

.