Rea på lyxmobiler

Vertu autkionerar ut sitt restlager med smartphones

Efter att lyxmobiltillverkaren Vertu lagt ned all tillverkning i Storbritannien auktionerar man nu ut sitt restlager med smartphones. Den som är sugen kan bland annat slå till och göra ett klipp på hela 105 telefoner för motsvarande 213 000 kronor.

Publicerad:

11 aug 2017 - 10:19

Uppdaterad:

11 aug 2017 - 10:19

Vertus tillverkning i Storbritannien gick inte att rädda och lyxmobiltillverkaren har nu lagt ned den delen av verksamheten. Och som ett led i att få in pengar väljer man nu auktionera ut sitt restlager med smartphone-enheter. Således kan man just nu göra ett klipp och få en Vertu-telefon till ett betydligt mer humant pris än vad de normalt sett kostar. Den som har spenderbyxorna på kan även lägga vantarna på en hel samling telefoner, som tillhört Vertus eget museum. Budstarten ligger på 213 000 kronor, och frågan är om det inte är en aning i underkant. Flera av telefonerna som säljs har nämligen haft prislappar på runt 60 000 kronor styck och har inte sällan guld- eller titanfinish och är klädda i diamanter och läder. Det handlar i och för sig också om en rad äldre enheter. Telefonerna från muséet är tillverkade mellan 2002 och 2015. 

Även en rad andra föremål

Men det är inte enbart smartphones som finns listade på auktionssajten. Det går även att ropa in allt från tillverkningsutrustning till inredningsdetaljer från den nedlagda fabriken. En märklig staty i brons, föreställande en man ridande på en stegrande häst med Vertulogga låg till exempel i skrivande stund på motsvarande 16 500 kronor. Men det är bråttom för den som överväger att slå till på en bit mobilhistoria. De flesta av auktionerna avslutas redan idag.   

.

.

 

.