Mobile World Congress 2018

Vi granskar HTC U11 Plus

I Sverige fick HTC U11 Plus med stor 18:9-skärm en begränsad lansering och säljs främst via HTC:s egen webbutik. Men på mässan i Barcelona är tillgången på telefonen god och vi passar på att titta närmare på den.

Publicerad Uppdaterad

HTC U11 Plus lanserades officiellt redan i höstas i samband med att HTC U11 Life såg dagens ljus. Telefonen har tunnare kanter på framsidan än vanliga U11 och en skärm på avlånga 6 tum istället för 5,5. I samband med att U11 fick uppdatering till Android 8.0 Oreo ärvde den även några extrafunktioner från U11 Plus vilket gör en genomgång av U11 Plus än mer aktuell.

Först och främst är den större skärmen en tillgång. Det här gör att skärmytan blir betydligt större utan att formatet för den skull blir alltför lidande. U11 Plus har precis som U11 den klämfunktion HTC introducerat och den har fått nya användningsområden. Genom att klämma kort eller långt runt telefonen kan man aktivera det som kallas Edge Launcher. Det är ett hjul med olika ikoner som dyker upp på skärmen när du kramar telefonen. Hjulet kan alltid bli tillgängligt och lägger sig alltså över eventuella andra appar du har öppna. Tanken är att du ska kunna klämma och välja med en och samma hand, därför är hjulet utformat så du ska kunna nå ikonerna med tummen och samtidigt han andra handen helt fri.

U11 Plus är dessutom mera vattentålig än U11 och har certifierats enligt IP68 samt kanske som en följd av den större skärmen har man även utrustat den med ett lite större batteri på 3930 mAh. Den större skärmen gör att fingeravtryckssensorn har fått flytta till telefonens baksida, strax nedanför kameran.

När HTC själva säljer U11 Plus i sin webbutik är priset 7649 kronor, vilket det varit sedan telefonen lanserades i november förra året.