Uppgifter

Vikbar Samsung på gång – men inte som du tror

Jodå, Samsung har allt en vikbar telefon på gång. Men det är inte själva skärmen som är vikbar. I stället handlar det om en ny variant på den klassiska clamshell-telefonen. Det hävdar källor till The Investor.

Publicerad:

11 apr 2017 - 15:42

Uppdaterad:

11 apr 2017 - 15:42

Det kanske inte är så konstigt att ryktet om huruvida en vikbar telefon är på gång från Samsung redan i år tycks förändras hela tiden. Möjligen talar uppgiftslämnarna nämligen om olika saker. Enligt källor ”inom industrin” som talat med The Investor, så är det mycket riktigt en vikbar telefon på gång från Samsung i år, men då enligt den klassiska clamshell-principen och inte med böjd skärm.

Dubbla OLED-skärmar
Det ska röra sig om en enhet med dubbla OLED-skärmar som kan böjas utåt 180 grader, men då med hjälp av ett gångjärn mellan dem. Enligt källorna sägs ett av skälen till att man utvecklat den vikbara telefonen var att testa vad man kan göra med dubbla skärmar, något som ska ge idéer till en telefon som är vikbar ”på riktigt”.

Har lagt beställningar
Enligt obekräftade uppgifter ska Samsung ha lagt beställningar på komponenter för mellan 2 000 och 3 000 enheter av den nya telefonen, vilket skvallrar om att den sannolikt är tänkt att användas primärt internt för utvärdering.

.

.

 

.