Ännu en udda fågel från Kina

Vivos nya V17 Pro har pop-up-kamera för selfies med dubbla linser

Vivo tycks alltid hitta ett sätt att skapa produkter som väcker uppmärksamhet. Nya V17 Pro är inget undantag.

Publicerad Uppdaterad

Det har bara gått ett par dagar sedan Vivo offentliggjorde sin minst sagt iögonfallande telefonmodell Nex 3 med 99,6 procent skärmyta på framsidan och som saknar fysiska knappar helt och hållet. Riktigt lika spejsad är inte V17 Pro som man nu presenterat, men den har onekligen en udda detalj att bjuda på, närmare bestämt en lite bredare pop-up-kamera med dubbla linser för selfies.

Telefonen är åtminstone till en början avsedd enbart för den indiska marknaden, men det ska finnas planer på att ta den till fler delar av världen. Det är dock oklart exakt vilka marknader det i så fall skulle handla om.

I övrigt handlar det om en rätt mellanmjölkig telefon, med full HD-skärm av AMOLED-typ samt ett Snapdragon 675-chipp. Man har däremot inte sparat på krutet när det gäller arbetsminnet, som ligger på hela 8 GB, och dessutom har telefonen en rätt intrressant kameralösning även på bakstycket. Där sitter nämligen en huvudsensor på 48 megapixlar tillsammans med en telefotolins på 13 megapixlar, en ultravidvinkellins på 8 megapixlar och en djupsensor på 2 megapixlar. Telefonen får ett pris som motsvarar drygt 4 000 kronor i Indien. 

Källa