Flera vittnesmål på olika forum

VoIP-samtal tycks dränera batteriet på Galaxy S10

Galaxy S10-telefoner rustade med Samsungs egna Exynoschipp ska enligt flera användare ha problem med att batterierna drar ur för snabbt efter att man ringt VoIP-samtal.

Publicerad Uppdaterad

Det är användare på forumen hos både XDA och Reddit som nu konstaterar att deras Galaxy S10-telefoner har batterier som tar slut oväntat snabbt. Att Samsungs egna chipp inte är de mest batterisnåla på marknaden är känt sedan tidigare, och att de nordamerikanska S10–telefonerna med Qualcomms Snapdragon-chipp under skalet klarar sig längre på en laddning är därmed ingen skräll i sig. Men skillnaden är enligt vittnesmålen på forumen ovanligt stor, och vissa användare upplever inte att deras telefoner har några batteriproblem alls. Nu tycks man dock vara en rimlig förklaring på spåren. 

Går ej ned i deep sleep-läge

Det är av allt att döma i samband med att man gjort VoIP-samtal som telefonerna som de förhindras från att gå ned i det resurssnålare så kallade deep sleep-läget vid standby-användande. Vanliga samtal tycks inte ha någon liknande effekt, utan det är när man ringer via tjänster som exempelvis Viber, Whatsapp eller Facebook Messenger som fenomenet uppstår. Det enda sättet att kriggå problemet är att starta om sin telefon efter ett VoIP-samtal, men gör man ett nytt samtal så triggas buggen igen, hävdar användarna. Samsung har inte bekräftat saken och ännu inte heller kommenterat det hela. 

Källa