Annons

Växande marknadsandel

Windows snart 10 procent av surfplattorna

Om marknadsandelen för Windowsmobiler går kräftgång så kan i alla fall Microsoft glädja sig åt att man har en växande andel av surfplattemarknaden.

Publicerad Uppdaterad

Enligt analysföretaget IDC stod Windows 10 för 9 procent av surfplatteförsäljningen under andra kvartalet i år. Om trenden håller i sig och man gör ett starkt andra halvår spår IDC att marknadsandelen kommer att vara 11,3 procent vid årets slut. Detta kan jämföras med 22 procent för Ipad och de resterande två tredjedelar som Android lägger beslag på.

Det är förstås 2 in 1-enheterna, som lyckas göra en fullständig PC med Windows 10 i samma format som en större surfplatta, som är orsaken till ökningen. Microsofts Surface-serie är flaggskeppet i genren, men i stort sett alla PC-tillverkare och flera mobiltillverkare har hakat på, och de senaste månaderna har vi hunnit prova på intressanta lösningar från såväl Samsung som Huawei. När dessutom de fläktlösa PC-chipseten närmar sig de bärbara datorernas prestanda lär vi få se ännu fler lyckade surfplattor med Windows 10.

Källa