Nya sensorer, lågprisvariant

Withings lanserar Scanwatch 2 och Scanwatch Light – Lång batteritid, bättre och billigare

På pågående IFA-mässan lanserar Withings två nya hybridklockor. De ger båda batteritid på upp till 30 dagar kombinerat med omfattande och kontinuerlig hälsomätning.

De båda klockorna är uppföljare till befintliga Scanwatch. Båda de nya klockorna finns nu tillgängliga för förbeställning och Scanwatch 2 som kostar 350 euro adderar en rad nya sensorer jämfört med den befintliga modellen medan Scanwatch Light för 250 euro är billigare och riktar sig till den med enklare krav på sin smartklocka. Båda klockorna saknar gps, men har stegräknare och kan använda telefonens position förutsatt att du har telefonen med dig och klockan är kopplad dit via bluetooth. 

Olika pris, mycket gemensamt

De båda klockorna har relativt mycket gemensamt sett till hälsofunktionerna. De har alltså båda 30 dagars hälsomätning innan de behöver laddas och under träningspass kan du få pulsmätning samtidigt som klockorna kontinuerligt mäter medelpuls, steg, sömnkvalitet, hjärthälsa och kvinnor kan logga olika stadier i menscykeln.

Dyrare modellen ger mer

Scanwatch 2 har utöver detta även funktioner för variation av baslinjekroppstemperatur, hjärtfrekvensstabilitet och automatisk igenkänning av fler än 40 olika typer av fysisk aktivitet. Detta kan den tack vare den nya versionen av Withings eget operativsystem, nya temperatursensorer och en förbättrad accelerometer med ytterligare riktningssensorer. 

Scanwatch 2 kommer i tre färgvariationer och Scanwatch Light i två.

Båda klockorna fungerar med såväl Android som Iphone via Wiihings egen hälsoapp och klockorna är designade som traditionella analoga armbandsur, men med en liten skärm i gråskala.