Priset även det bekräftat

Xiaomi bekräftar säljstart för Mi 10 Pro och Mi 10 i Sverige

Det är snart möjligt att förboka Mi 10 och Mi 10 Pro i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har sin vana trogen lanserat sina nya flaggskeppp i flera steg. Efter kinesisk lansering följer Europa-lansering och nu till sist har vi även fått veta när enheterna faktiskt kommer hit till Sverige. 

Förbokning av såväl Mi 10 Pro som Mi 10 kan ske från den 17 april och priset är satt till 10 000 kronor för Mi 10 med 8 gb arbetsminne och 256 GB lagring. Toppmodellen Mi 10 Pro kostar 12 000 kronor även den med 8 GB arbetsminne och 256 GB intern lagring. Sedan sker en bredare försäljningsstart och troligen även leverans för de som förbeställt den 24 april för Mi 10 och den 30 april för Mi 10 Pro.

Den som vant sig vid att Xiaomi står för ett billigare alternativ till de stora tillverkarna lär bli besviken på dessa prislappar. Xiaomi själva har kommenterat att priset bland annat beror på att chiptillverkaren qualcomm tar dubbelt så mycket betalt för toppchipsetet Snapdragon 865 med sitt separata men obligatoriska 5G-chip, än vad man tog för föregångaren Snapdragon 855.

108 megapixel

Dessa båda flaggskepp skulle ha lanserats för den europeiska makrnaden redan under MWC-mässan i Barcelona i slutet av februari men har blivit försenade. Redan innan dess lanserades de i Kina och det handlar om två telefoner som båda drivs av toppchippet Snapdragon 865 vilket innebär att de har stöd för 5G och därutöver är kamerorna huvudnumret. Det handlar om 108 megapixel och därmed även möjlighet att filma i 8K. Skärmarna är båda högupplösta Amoled-skärmar där selfiekameran sitter i ett hål uppe till vänster i skärmen. I skärmen sitter även fingeravtryckssensorn.

Utöver det får vi i Mi 10 ett batteri på 4780 mAh och i Mi 10 Pro ett något mindre batteri på 4500 mAh men i gengäld snabbare laddning. Båda telefonerna har också stöd för både trådlös laddning och för omvänd trådlös laddning så att du kan ladda tillbehör direkt från telefonen.

Mi 10 släpps i färgerna grön och grå medan Mi 10 Pro finns i grått eller vitt.