https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-flyttar-fram-sin-position-i-europa-lanseras-i-storbritannien
566169
Nyheter
Kinesiska jätten skyndar långsamt

Xiaomi flyttar fram sin position i Europa – lanseras i Storbritannien

Den kinesiska smartphonejätten Xiaomi har nu etablerat sig officiellt i ännu ett europeiskt land, närmare bestämt i Storbritannien, där man nu släpper flera av sina telefonmodeller.

Enligt färska siffror från IDC så är Xiaomi i dagsläget världens fjärde största leverantör av smartphones och växer dessutom mycket snabbt. En global marknadsandelen på 9,7 procent låter kanske inte som jättemycket, men det innebär faktiskt att man inte placerar sig allt för långt bakom vare sig Apple eller Huawei som har marknadsandelar på 13,2 respektive 14,6 procent. Samsung är alltjämt den stora giganten med 20,3 procent av den globala marknaden. Xiaomi finns dessutom på färre marknader än de tre toppleverantörerna, och man kan inte direkt anklaga den kinesiska elektronikjätten för att ha bråttom med sin expansion. Etableringen i Europa går sakta men säkert framåt. Hittills har man varit officiellt närvarande i Spanien, Italien och Frankrike. Men nu är det även dags för engelsmännen att få ta del av produkterna. 

Öppnar butik i London

Xiaomi har nu släppt ett antal telefoner på den brittiska marknaden, däribland nya Mi 8 Pro och budgettelefonen Redmi 6A. Men man lanserar också sitt fitnessarmband Xiaomi Band 3 samt el-sparkcykelen Mi Electric Scooter på den brittiska marknaden. Och den 18 november öppnar man sin första officiella butik i landet, som kommer att finnas i shoppinggallerian Westfield Mall i London. Nu återstår det att se om britterna fattar tycke för produkterna och hur lång tid det dröjer innan Xiaomi etablerar sig i ännu något europeiskt land. I Sverige hör bland andra Cdon, Netonnet och Webhallen till Xiaomis auktoriserade återförsäljare.