Egen Xiaomi-butik i Stockholm

"Xiaomi Mi Note 10 gör global premiär om två veckor"

Xiaomis Mi CC9 Pro – en telefon som förväntas få namnet Mi Note 10 i vår del av världen – kommer av allt att döma att släppas globalt om drygt två veckor.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi bjuder upp till lanseringsevent den femte november, på tisdag nästa vecka, och det stora dragplåstret är förstås den nya telefonmodellen Mi CC9 Pro, som det redan läckt ut en hel del information om. Telefonen förväntas bland annat ha en mycket avancerad kameralösning med fem linser och en upplösning på hela 108 megapixlar. Dubbla LED-blixtar och 5x optisk zoom är bara några av de spännande egenskaper som står på programmet. I vår del av världen kommer telefonen däremot med största sannolikhet att få namnet Xiaomi Mi Note 10. Så här långt har Xiaomi inte sagt någonting om eventuella lanseringsplaner, men bolagets polska webbsida tycks nu ha gått händelserna i förväg och avslöjat att telefonen släpps i alla fall där den 14 november. Man har dessutom publicerat två bilder som ska vara tagna med kameran, som visar upp en imponerande zoomkapacitet. Utöver kameralösningen så sägs det handla om en ganska enkel telefon med ett Snapdragon 730G-chipp.

Tydlig satsning 

Xiaomis lansering sker i en tid då bolaget tydligt flyttar fram sina positioner i Sverige. De har tidigare berättat att de ska öppna en fysisk butik i Stockholm kring årsskiftet och det är tydligt att en lucka öppnas för Xiaomi i Huaweis frånvaro och det är en möjlighet som Xiaomi inte är sena att utnyttja. Xiaomis styrka har länge varit flaggskeppsmobiler tillverkligt konkurrenskraftiga priser, även om man inte riktigt kunnat nå upp i nivå med de allra bästa på till exempel kamera och skärm. Hur den nya telefonen presterar får vi troligen veta inom kort.

Källa