Annons

Mi 5X i ny kostym

Xiaomi släpper Android One-enheten Mi A1

Här är nya Mi A1 från Xiaomi.

Den kinesiska elektronikjätten Xiaomi släpper en ny flaggskeppsenhet den 11 september. Men redan nu har man presenterat en helt annan typ av telefon, nämligen en Android One-enhet.

Publicerad Uppdaterad

Enklare smartphones utan skräddarsydda gränssnitt och med en ren specialversion av Android, tillverkade av tredje part men utvecklade, designade och marknadsförda av Google. Det är Android One, ett koncept som Google rullade ut med start 2014. Nu har kinesiska Xiaomi släppt sin första Android One-enhet, och det är en förhållandevis imponerande pjäs rent hårdvarumässigt. 

Presenterades i Indien

Det var i samband med ett pressevent i Indien idag som Xiaomi offentliggjorde sin Mi A1, som alltså inte kör Xiaomis eget gränssnitt MIUI. Enheten är praktiskt taget en ny version av Mi 5X, en telefonmodell som tidigare släppts i Kina. Telefonen har 5,5-tumsskärm, Snapdragon 625-processor, 4 GB arbetsminne, 64 GB lagringsutrymme och ett batteri på 3 080 mAh. Bakstycket har en dubbelkameralösning med 12 + 12 megapixlar. 

Kostar en spottstyver

Med tanke på specifikationerna är det hyfsat mycket telefon man får för pengarna. Mi A1 ska nämligen inte kosta mer än motsvarande 2 200 kronor. Bland de 40 länder som telefonen ska lanseras i nämns Indonesien, Ryssland, Polen, Ukraina och Mexiko. Först ut blir dock Indien som får telefonen redan den 12 september. När det är dags för lansering i övriga länder har man ännu inte avslöjat. 

Källa