Tillökning i familjen Mi 8

Xiaomi släpper XIaomi Mi 8 Lite och Mi 8 Pro

Vi testade nyss Mi8 och den telefonen har nu fått en lite enklare och en lite mer avancerad systermodell.

Publicerad Uppdaterad

De två nya telefonerna Xiaomi Mi8 Pro och Xiaomi Mi 8 Lite lanserades på ett evenemang i Kina igår och vi väntar fortfarande på besked om de ska släppas även på den svenska marknaden. 

Mi 8 Lite ärver en hel del funktioner från vanliga Mi8 som vi testade, som spel- och fotofunktioner men den gör det med ett enklare systemchip, närmare bestämt Snapdragon 660. Den dyrare Mi 8 Pro däremot adderar funktioner jämfört med vanliga Mi 8 och har till exempel en fingeravtrycksläsare som sitter bakom skärmglaset.

Billigast i Mi 8-familjen

Xiaomi Mi 8 Lite är den billigaste telefonen i Mi 8-familjen som nu består av en handfull telefoner. Telefonen har stöd för Vulkan API för bättre spelupplevelse.

Samsung Galaxy S7 som släpptes 2016 var en av de första telefonerna med sådant stöd och nu har Xiaomi arbetat tillsammans med bland annat Epic Games och Tencent för att anpassa spel. Istället för dubbla kameror på 12 megapixel är dubbelkameran i Mi 8 Lite på 12+5 megapixel och selfiekameran är utrustad med 24 megapixel. Skärmen är faktiskt aningen större än på Mi 8 med 6,26 tum istället för 6,26 tum, men skärmtekniken är här IPS LCD och inte OLED.

Mi 8 Pro med fingeravtryckssensor bakom skärmglaset

Skärmen i Mi 8 Pro är en super amoled-skärm på 6,21 tum och den har precis som vanliga Mi 8 även den vassaste processorn i form av Snapdragon 845. Den stora skillnaden är att Mi 8 Pro har fingeravtrycksläsaren bakom skärmglaset.

Priset du får betala är dock att batterikapaciteten blir lite lägre än i vanliga Xiaomi Mi 8 eftersom fingeravtrycksläsaren gissningsvis tar lite extra plats. Xiaomi Mi 8 Pro levereras i antingen en guldfärg eller i en speciell version med genomskinlig baksida.

Utöver dessa finns sedan tidigare även Mi 8 SE och Mi 8 Explore Edition.

Källa