Når full laddning på 17 minuter

Xiaomi visar upp 100-wattsladdning på Weibo

Att kunna ladda upp telefonen så snabbt som möjligt är förstås något som alla tillverkare strävar efter. Och Xiaomi har nu flexat musklerna ordentligt och visat upp att man är på gång med 100-wattsladdning.

Publicerad Uppdaterad

Svunna är de dagar då det tog timmar att ladda upp en smartphone. Nu mer erbjuder de flesta tillverkare någon form av snabbladdning, och vi har kommit att vänja oss vid att man snabbt kan fylla batteriet om man ska ut på löprundan och upptäcker att man bara har 8 procent kvar. I med laddsladden och vänta en kvart och både peppmusiken via Spotify och Runkeeperspårningen är räddad. Huawei och Oppo har varit särskilt flinka på det här området. Huaweis Mate 20 Pro laddar blixtsnabbt med sin 40-wattsladdning och Oppo har därefter lanserat en ännu snabbare 50-wattsladdning. Men Xiaomi vill förstås inte vara sämre, och nu har man åtminstone indikerat att man jobbar på 100-wattsladdning. Detta via ett inlägg på det kinesiska sociala nätverket Weibo. 

Okänd telefon

Det är vd:n Lin Bin som publicerat ett videoklipp som visar hur två telefoner laddas upp sida vid sida. Den ena enheten tycks vara en Oppo R17 Pro (som har ett två batterier på totalt 3 750 mAh och 50-wattsladdare) och det andra är en okänd Xiaomi-enhet med ett batteri på 4 000 mAh. Xiaomitelefonen når 100 procents laddning på bara 17 minuter, medan Oppo-telefonen slutar på 65 procent. Med tanke på att Oppo-telefonen ska vara den snabbast laddande telefonen på marknaden idag, så är resultatet utan tvekan imponerande. Några närmare detaljer om när en telefon med den nya 100-wattsladdningen kan tänkas dyka upp bjuder Lin Bin däremot inte på. 

Källa