Med ytterligare fakta

Xperia XZ1 fotad

Förutom att fotona bekräftar gårdagens renderingar av telefonen lär vi oss mer om vad Sony tycker är dragplåstren i Xperia XZ1.

Publicerad Uppdaterad

Ett par veckor innan lansering duggar läckorna kring Sonys kommande toppmobil tätt. Gårdagens renderingar sade en hel del om formgivningen, men dagens bilder säger mer om materialval. Det verkar som Sony på Xperia XZ1 ersatt de inte helt lyckade plastsidorna med metallskall som går enda fram till kanten, av de intressant formgivna plastlisterna som syns här och där att döma.

Men mest intressant är ju egentligen skyddsplasten som sitter på skärmen, och som avslöjar inte bara en del av specifikationerna utan även vad företaget anser är telefonens särskilda dragplåster.

Att chipsetet är Snapdragon 835 var väntat, men att lagringsutrymmet ökats till 64 gigabyte jämfört med föregångaren är förstås positivt. Kameran ser ut att vara densamma som i Xperia XZ Premium, med sin ultraslowmotionfunktion och förutseende bildtagning. Att skärmen på 5,2 tum liksom Xperia Z Premium får HDR-stöd var däremot inte en självklarhet. Man verkar också ha lagt ner krut på ljud och högtalare när man talar om Hi-res audio och S-Force Front Surround.

Som vanligt är telefonen vattentät och har en separat kameraknapp, det sista något Sony börjar bli rätt ensamma om. Fingeravtrycksläsaren ser också ut att hamna i hemknappen på sidan och inte på baksidan som en tidigare läckt bild tydde på.

Den 31 augusti håller Sony sin presskonferens där telefonen väntas presenteras officiellt, tillsammans med en Compactmodell med liknande specifikationer.

Källa