.

Senaste testet

 • Användarnyttan av en smart badrumsvåg är inte glasklar, och Fitbit Aria 2 är inte vågen att övertyga mig om den.

.

 • Säkerhetsuppdatering under januari

  De två processorsårbarheterna Spectre och Meltdown har slagit ned som något av en säkerhetsbomb, detta då de innebär att miljontals enheter löper risk att falla offer för datastöld. Google står dock redo att rulla ut en säkerhetsuppdatering som ska skydda användarna mot förövare som vill utnyttja Spectre.

  4 jan 2018 - 09:25
 • ”123456” fortfarande i topp

  Nej, någon nämnvärd förbättring av säkerhetstänkandet bland världens internetanvändare tycks inte ha skett sedan förra året. Det visar Splashdatas lista över 2017 års sämsta lösenord, som alltjämt toppas av det smått klassiska ”123456”.

  21 dec 2017 - 14:31
 • Har tagit sig förbi App Stores kontroller

  Att som IOS-användare luta sig tillbaka och förlita sig på att Apple fångar upp alla skumrask-appar som försöker ta sig in i appbutiken är livsfarligt. Det bevisar en incident med en fejkad plånboks-app för virtuell valuta som nyligen tog sig in i App Store och dessutom letade sig upp i topp bland finans-appar för IOS. Vad förövarna ville åstadkomma med appen är ännu oklart.

  13 dec 2017 - 15:55

Senaste kommentarerna

Senaste apparna

Senaste testet

Senaste apptestet

 • Färsk rapport från Nokia visar

  Den som kör Android löper störst risk att dra på sig skadlig kod i någon form. Det visar färska siffror som Nokia tagit fram i sin rapport Threat Intelligence Report. Hela 68,5 procent av alla skadliga infektioner sker på Android.

  17 nov 2017 - 08:41
 • Bortglömd bakdörr upptäckt

  Samtliga Oneplus-telefoner som kör Oxygen OS har av allt att döma en sårbarhet i form av en bortglömd bakdörr, något som gör det enkelt för en förövare att ta kontroll över enheterna.

  14 nov 2017 - 14:35
 • KRACK-buggen åtgärdad

  I slutet av oktober dök nyheten om sårbarheten KRACK upp, ett säkerhetshål i WPA2-krypteringen för WiFi. Både Microsoft och Apple var tämligen snabbt framme och täppte till hålet med hjälp av uppdateringar, och nu kommer äntligen en patch för Android också.

  7 nov 2017 - 09:24

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!