Elbilen BMW i7 får bioskärm med 8K-upplösning och mäktiga högtalare

När BMW lanserar en ny elektrifierad toppmodell är det naturligtvis insidan som räknas. Åtminstone för den prylintresserade.

Vi skulle kunna prata om detaljerna kring de olika drivlinorna, hur snabbt du kan ladda bilens batteri eller hur snygg utsidan är. Men vi väljer istället att blicka inåt och spana in den interiöra tekniken.

Bioskärm med 8K-upplösning
BMW i7 kommer bara med lång hjulbas, vilket betyder mer plats och högre komfort i baksätet. Executive lounge kan väljas till för de som verkligen vill sträcka på benen i baksätet och för maximal komfort går det att beställa bilen med automatiskt öppning och stängning av dörrarna.

Baksätet är av vikt för det är där i7 verkligen utmärker sig på prylfronten.

Från taket fälls BMW Theater Screen ned. En 31 tumsskärm med 32:9 panoramaformat, 8K-upplösning och smart-tv-funktion. På bredden breder skärmen nästan ut sig över hela insidan av bilen. Vid ett senare tillfälle kommer man kunna använda BMW Curved Display för att titta på Youtube när bilen står stilla. 

Dörrsidorna i baksätet har utrustats med pekskärmar där passagerarna kan styra underhållningen. 

Ljudmässigt använder sig BMW av Bowers & Wilkins Surround Sound System som är uturustad med 4D-teknik, 18 högtalare och en effekt på 655 watt. 

Prylig motorlyx från 1,5 miljoner kronor
Första BMW i7 som kommer till Sverige är xDrive60. Den lanseras i Europa i november 2022 och kommer att kosta från 1 580 000 kronor. Det kostar att ha en biograf i baksätet. 

Under 2023 kommer toppmodellen BMW i7 M70 xDrive, med över 600 elektriska hästkrafter och mer än 1.000 Nm i vridmoment. Den får bland annat sällskap av laddhybriden BMW M760i xDrive med en elektrisk räckvidd på upp till 84 km.

Läs mer hos BMW.

Tags