Vakna med Sony Ericsson

Äntligen ett alternativ för oss som vågar vägra Iphone. Sony ICF-C8WM laddar mobilen på natten och väcker till valfri musik på morgonen.

Igår testade vi ett ljudsystem med Iphone-docka från Sony och undrade lite smått varför de inte tar fram schyssta system för sina egna mobiler. Men svaret är ju faktiskt att Sony även tänker på sina egna kunder. Klockradion ICF-C8WM hörde vi talas om redan i början av september men nu är den svenska lanseringen klar.

Den här laddar alltså upp din Sony Ericsson mobil under natten när du sover. För att komma upp på morgonen kan du vakna till buzzer, radio eller det rimligtvis bästa alternativet: den musik du har i telefonen. Det går faktiskt även att ansluta en Sony mediaspelare och välja den som musikkälla istället.

Det är lätt att se fördelarna: din telefon är alltid laddad på morgonen och du slipper laddkablar som alltid verkar ha försvunnit när du behöver dem som bäst. I stället får du en snygg pryl bredvid sängen. Själva dockan är finurligt infällbar när den inte behövs vilket ökar stylishfaktorn ännu mer.

Sony ICF-C8WM kommer med fjärrkontroll för dem som helst inte rör en fena när man väl är under täcket. Dessutom finns backup-batteri om strömmen försvinner under natten.

I oktober dyker den här upp i handeln och rek-priset är satt till 1155 kronor. Goda förutsättningar att den hamnar under tusenlappen alltså. Vi återkommer med ett test längre fram.

 

Sony ICF-C8WM